Het nieuwe danstheater

doorLeonard van der Laken

Het nieuwe danstheater

In januari 2021 zal het Onderwijs en Cultuur Centrum (OCC) in gebruik worden genomen. Het centrum dat naast het stadhuis van Den Haag rijst, wordt het nieuwe thuis voor het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest, de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag en het Koninklijk Conservatorium.

Waartussen 1345 en 1904 het Spui stroomde van de Hofvijver naar de Vliet, raakt het culturele hart van Den Haag in een stroomversnelling. Aanstormend talent van alle contreien borrelt hier straks op tussen gevestigde namen uit alle windstreken.

De bouw van het complex wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie Cadanz dat bestaat uit de firma’s Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw. HOMIJ Installaties bouwt en installeert als onderaannemer alle technische installaties. De design, build and maintain opdracht behelst een exploitatieperiode van 25 jaar. Gedurende deze periode is VolkerWessels Vastgoedbeheer de regievorder voor het beheer en onderhoud van het gehele complex. VDL Solutions ondersteunt VolkerWessels Vastgoedbeheer in deze fase met het verwerken van Verzoeken tot Wijzigingen die nu in de bouw worden doorgevoerd. Daarnaast spelen enkele keuzevraagstukken met betrekking tot het gebruik en onderhoud van installaties waar nu oplossingen voor nodig zijn.

Over de auteur

Leonard van der Laken administrator